dijous, 17 de juny del 2010

Fesols amb cloïsses

Durant els dies de la setmana més o menys sabem el que menjarem, però el dissabte i el diumenge la cosa no es tan clara. Normalment surto a comprar d'hora i el que menjarem el cap de setmana quasi sempre es decideix al mercat, a la carnisseria o com avui a la peixateria.
Avui hi havia unes cloïsses gallegues molt maques.

Fesols amb cloïsses

  • Ingredients

500 grs. de mongetes cuites
500 grs de cloïsses
1 cirereta (bitxo)
1/2 ceba
2 alls
100 grs de tomàquet triturat
julivert
1 fulla de llorer
1 got de vi blanc
oli d'oliva
1 llimona

  • Preparació
Passem per aigua les cloïsses per rentar-les i les deixem en un pot amb aigua salada per a que treguin la poca sorra que puguin portar.
En una paella hi posem un raig d'oli d'oliva i quant estigui calent hi afegim la cirereta (bitxo), la ceba picada i el all, fins que la ceba es torni transparent, Hi afegim el tomàquet triturat i el deixem fins que el sofregit estigui fet.
En una cassola hi posem un raig del vi, la fulla de llorer, una mica de suc de llimona i les cloïsses. Ho tapem i ho posem al foc fins que les cloïsses s'obrin. Un cop obertes les posem en un altra cassola amb el sofregit, ho remenem, afegim ell vi i ho deixem reduir. Després hi posem el suc d'obrir les cloïsses, les mongetes i ho deixem coure uns 10-15 minuts. Finalment piquem una mica de julivert, l'afegim a la cassola i ho trèiem del foc.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada