dissabte, 30 d’abril del 2011

Arrós amb carxofes i ceps

Ara no es temporada de ceps, però si de carxofes i com que els ceps congelats estan com si fossin frescos, doncs hem fet aquest arrós que te un aroma i un gust exquisits.



Arrós amb carxofes i ceps
  • Ingredients (per a quatre persones)
3-4 carxofes
250 gr. de ceps congelats

Arrós bomba (4-6 mesures [grapats o tasses de cafè])
1 ceba
2 grans d'all
1 litre d'aigua o de caldo de pollastre
Oli d'oliva
Sal
Preparació
En un pot posem oli a escalfar per confitar les carxofes que netejarem, traient les fulles exteriors mes verdes i deixant només el cor, que tallarem a gallons. Les posem al pot amb l'oli calent i les confitem a foc lent durant uns 3/4 d'hora o un hora.
Tallem a tires o daus, com més ens agradi, els ceps i quant les carxofes estiguin confitades les retirem del oli i posem els ceps durant una mitja hora a confitar.
Pelem la ceba i els alls, els trinxem i ho sofregim en una paella amb una mica del oli de confitar les carxofes i els ceps. Afegim les carxofes, els ceps i l'arrós. Ho sofregim tot una mica fins que l'arrós estigui una mica rossejat i ja hi podem afegir l'aigua o el caldo (el doble de mesures de l'arrós). Ho deixem coure uns 10 minuts i desprès ho posem al forn calentat a uns 200º durant uns 5-10 minuts més. Ho deixem reposar 5 minuts i ja ho podeu servir.
Si teniu una mica de parmesà ratllat, li quede de fàbula.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada