divendres, 24 de juny del 2011

Moussaka

Sembla ser que això de la Moussaka es un plat grec, ves per on, un s'assabenta de coses fen fotos i les publique  i per dir quelcom d'elles, busque i llegeix el que troba. Aquest es un plat en el que la Lluïsa hi te la ma trencada i ho puc confirmar l'hi surt molt bé.


Mousaka
  • Ingredients 


2 Albergínies
400 grs. de carn picada de porc
250 grs. de tomàquet triturat,
1 ceba
formatge ratllat
quatre especies (canyella, pebre negre, nou moscada, clau)
Sal
Oli d'oliva
Coriandre

Per la beixamel:
mantega, farina i llet

Preparació


Netegem les albergínies i les tallem per la meitat. Fem uns talls a la polpa i tirem un rajolí d'oli per damunt i les posem al forn una hora i mitja a 150ªC.
Mentrestant, piquem la ceba i la posem a sofregir. Quan estigui daurada hi posem la carn picada i quan estigui feta hi afegim el tomàquet triturat i ho sofregim tot junt.
Passat el temps de coure les albergínies les retirem del for i les deixem refredar.
Després traurem la polpa amb una cullera i amb molta cura, procurant no trencar la pell de les albergínies.
Barrejarem la polpa de les albergínies amb la carn picada i ho courem una mica més. Hi posarem la sal i la barreja de les especies i el coriandre a gust de cadascú.
Farcirem les albergínies amb el farcit de la carn i la polpa de les albergínies.
Preparem una beixamel per cobrir les albergínies farcides i tirarem per damunt el formatge ratllat i ho posarem a gratinar uns 10-15 minuts.
Que vagi de gust.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada