Salmorejo
- Ingredients (per 4 persones)
1kg. de tomàquets de Lleida madurs
2 alls
250grs. de pa d'ahir (nosaltres no l'hi hem posat)
200 cc. Oli verge d'oliva
3 o 4 cullerades de vinagre
Sal
Preparació
Netegem els tomàquets, els tallem per la mitat i els ratllem.
Pelem els alls i també els ratllem.
Ho passem tot pel xino. Si veieu que os ha quedat molt liquid, passe-ho per la batedora el que os ha quedat al xino i ho torneu a passar un altre cop pel xino.
Tirem l'oli d'oliva, la sal i el vinagre, ho remenem i ho posem a refredar.
Si afegiu el pa, s'ha de remullar abans i ho tritureu amb el tomàquet ja colat. Os quedarà mes espès.
Una sopa freda molt semblant al gaspatxo i tant refrescant i gustosa com ell.
Salut.
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada