diumenge, 4 de setembre del 2011

Salmorejo

Una sopa freda de tomàquet, que normalment va acompanyada d'ou dur i pernil, però en aquest cas ho hem fet amb els ingredients: tomàquet i all; el pebrot verd només es per decorar una mica el plat.



Salmorejo
  • Ingredients (per 4 persones)
1kg. de tomàquets de Lleida madurs
2 alls
250grs. de pa d'ahir (nosaltres no l'hi hem posat) 
200 cc. Oli verge d'oliva
3 o 4 cullerades de vinagre
Sal

Preparació
Netegem els tomàquets, els tallem per la mitat i els ratllem.
Pelem els alls i també els ratllem.
Ho passem tot pel xino. Si veieu que os ha quedat molt liquid, passe-ho per la batedora el que os ha quedat al xino i ho torneu a passar un altre cop pel xino.
Tirem l'oli d'oliva, la sal i el vinagre, ho remenem i ho posem a refredar.

Si afegiu el pa, s'ha de remullar abans i ho tritureu amb el tomàquet ja colat. Os quedarà mes espès.

Una sopa freda molt semblant al gaspatxo i tant refrescant i gustosa com ell.
Salut.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada