dimecres, 11 d’agost del 2010

Seitó en vinagre

A l'estiu no hi ha res com unes anxoves tot fen el vermut. Ahir hi havia uns seitons molt frescos a la peixateria i aquí en teniu el resultat.


Seitó en vinagre


  • Ingredients (més o menys per a dues persones)

1/2 Kg. de seitons
Vinagre
Oli d'oliva
Alls
Julivert
Olives mortes d'Aragó


  • Preparació
Al comprar el peix podeu demanar a la peixatera que os netegi els seitons i els hi tregui l'espina i si no, ho feu a casa, tampoc costa tant. Els hi passeu un aigua i els deixeu escorre. Després els poseu en un recipient ben col·locats, els cobriu amb vinagre i els deixeu a la nevera que vagin macerant. 
La Lluïsa es la que els pose amb vinagre i decideix que ja estan prou macerats.
Al cap d'unes quantes hores i quant estiguin blancs (pot ser de vuit a dotze hores), els trèieu del vinagre i els poseu en un altre pot net ben capiculats. Trinxeu all i julivert, i ho tireu per sobre els seitons i els amaniu amb força d'oli. Torneu-los a posar a la nevera fins que els aneu a servir.
Aquesta vegada hi vaig fer una mica d'olivada amb les olives negres (picada de la polpa de les olives negre barrejada amb oli d'oliva) i van quedar molt gustosos.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada